abc
DETALJI PROJEKTA
Sektori | Regionalna i teritorijalna saradnja |
---|---|
Poglavlja EU Acquis-a | Ostala pitanja |
Godina finansiranja projekta | 2009 |
Vrijednost | €1,000 |
Periodi implementacije | 2013 |
Lokacije | BIJELJINA, SREBRENICA, ZVORNIK |
Rezultati
Obuka o sigurnosti hrane za predstavnike potrošača; Obuka o bezbjednosti hrane za HoReCa (hoteli, restorani i kafei) sektor; Obuka o bezbjednosti hrane za prehrambenu industriju; Obuka o bezbjednosti hrane za društva orijentirana ka izvozu; Obuka o bezbjednosti hrane za trgovine; Vodič o bezbjednosti hrane (zvanično registriran u Nacionalnoj biblioteci Srbije).SAŽETAK
Ciljevi projekta su unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u BiH, prevencija rizika po zdravlje potrošača u Srbiji, Bosni i Hercegovni i u zemljama EU kao i razmjena najboljih praksi u oblasti sigurnosti hrane među akterima u prehrambenoj industriji u prekograničnom području. Projekat poseban naglasak stavlja na ciljanu edukaciju aktera u lancu nabavke u Bosni i Hercegovini o sigurnosti hrane.
REZULTATI
Obuka o sigurnosti hrane za predstavnike potrošača;
Obuka o bezbjednosti hrane za HoReCa (hoteli, restorani i kafei) sektor;
Obuka o bezbjednosti hrane za prehrambenu industriju;
Obuka o bezbjednosti hrane za društva orijentirana ka izvozu;
Obuka o bezbjednosti hrane za trgovine;
Vodič o bezbjednosti hrane (zvanično registriran u Nacionalnoj biblioteci Srbije).